תולעי מעיים בילדים – אבחון וטיפול טבעי

הן דוחות, טפיליות, מעצבנות וקשה מאוד להפטר מהן. תולעים.

בעקבות כמה וכמה מקרים אצלי בקליניקה לאחרונה של תלונות לכאורה לא קשורות שבעקבות תשאול מתבררות בסבירות גבוהה כתולעים, חשוב לי לכתוב כאן את כל התסמינים שאני מכירה שמאפיינים הדבקות בתולעים בילדי הגן. בסוף הפוסט אתן גם את ההמלצות שלי למניעה ולטיפול טבעי.

סימנים לכך שהילד/ה שלך סובל/ת מתולעי מעיים:

  1. התעוררות באמצע הלילה בצרחות ופיתולים, ולעתים בהתקף זעם של הפעוט/ה. זה הסימן האופייני ביותר לתולעים וגם הוא לפעמים מתפספס ומתבלבל עם ביעותי לילה- כדאי מיד לבדוק עם פנס אם יש תולעים בטוסיק ואצל בנות גם בפות! כי הן מגיעות גם לשם וגורמות לסבל נוראי.
  2. שינה לא שקטה ולא רגועה- לא חייב להיות מלווה בהתעוררות. לבדוק.
  3. שינויי מצב רוח במשך היום- הרבה כעס ותסכול, התקפי זעם לא אופייניים, צרחות.
  4. שינויי קול, דיבור מאנפף (דרך האף).
  5. התעסקות מרובה עם אזור הפה: נסיון ללקק או לנשוך את ההורה או האחים, התעסקות עם אזור הפה, הכנסת ידיים לפה, חיטוט באף.
  6. גירוד בטוסיק, הכנסת ידיים לחיתול.
  7. צינון ונזלת, נזלת מרובה שמופיעה ללא סימנים נוספים של התקררות. מסתבר שבחלק מתהליך ההבשלה של התולעים הן עוברות גם בריאות, ואולי משום כך הן גורמות גם לליחה בדרכי הנשימה.
  8. קקי רך מאוד, מפורר. ותסתכלו בקקי, לעתים רואים שם את התולעים.

ברור לי שכרגע תיארתי את כל הילדים שלכן, כולל את המתבגרים.. יש לזה שתי סיבות:

  1. לכולם יש תולעים (לא באמת..)
  2. התולעים הן מתוחכמות ושטניות ויש הרבה דרכים שבהן הן משפיעות.

לכן, באמת שקל לפספס, וזה לא אומר שצריך לרוץ לרופאה לקבל מרשם לורמוקס, אבל זה כן מצריך ערנות וחשדנות.

ולגבי הטיפול הטבעי שהבטחתי…

חשוב להדגיש שאין טיפול קסם שמונע תולעים. גם הוורמוקס לא תמיד עובד- לפעמים הוא לא מחסל את התולעים, בשנים האחרונות אני רואה יותר ויותר ילדים שהתולעים שלהם עמידות לוורמוקס. הוא גם לא מונע הישנות ולכן גם אחרי שהילדים נוטלים וורמוקס ייתכן שיום אחרי הם יידבקו שוב.

אז מה אפשר לעשות?

  1. להקפיד על ניקיון: ההדבקה של התולעים היא פקו-אורלית, או בלשון עממית, מטוסיק לפה. לכן חובה להקפיד על גזירת ציפורניים, שטיפת ידיים בסבון לפני כל ארוחה (גם אם זה רק פרי).
  2. כל לילה לפני השינה למרוח על פי הטבעת ועל פתח הנרתיק בבנות גוש חמאת שיאה עם טיפה של שמן אתרי הדס. חמאת השיאה מונעת את ההצקה בלילה, והשמן האתרי דוחה טפילים. להקפיד על זה חודש שלם.
  3. כל בוקר לשטוף היטב את הטוסיק בסבון ומים, וגם את הידיים, ולהחליף תחתונים.
  4. תזונה: לאכול גזר טרי וזרעי דלעת לא קלויים, הם הורגים את התולעים.

להוריד: סוכרים ומתוקים למיניהם, ומזון מעובד. התולעים משגשגות על זה..

  1. יש פורמולות טבעיות: מהנסיון שלי טבבויה של בית מרקחת טריפוליום עוזרת, וגם ורמוטין של חברת נטע. אבל רק אם מקפידים על כל הסעיפים שלמעלה במקביל, ובנטילה לאורך זמן.
  2. רצוי לבוא לדיקור. התולעים לרוב מתרבות אצל ילדים שמראש יש אצלם חוסר איזון במערכת העיכול, שמאפשר את התפתחותן. הדיקור יכול לחזק אותם ולמנוע הישנות לאורך זמן.
  3. שתפו את הפוסט! כך תעזרו להורים מתוסכלים אחרים בקרבתכם לטפל בילדיהם ותשמרו על הסביבה שלכם נקייה מתולעים..ושנהיה בריאים!