סלט סלק נפלא


לאחרונה התאהבתי שוב בסלק,
ואני מוצאת את עצמי מכינה לעצמי את הסלט הזה, שהוא מפוצץ בברזל וויטמינים, כל יום 🙂
לנשים המבקשות להרות, אני ממליצה במיוחד להכין אותו מדי יום, כי סלק עוזר לעיבוי רירית הרחם, והסלט הזה שיש בו גם מלאאא ירוקים, עוזר גם להעלות רמות ברזל במיוחד כשהוא מלווה במיץ לימון סחוט שמוסיף ויטמין סי שמגביר את הספיגה. בקיצור – הטוב בהתגלמותו וגם כל כך כל כך טעים שהוא ממכר.

רכיבים:

סלקים מוצקים ויפים שקנית אצל הירקן/בסופר ולא נתת להם לעמוד ולהתרכך, עטופים בנייר כסף ואפויים בתנור על 200 מעלות למשך שעה.
לסלט צריך שניים או ארבעה (תלוי בגודל הסלקים, ובכמות הא.נשים שאוכלים 🙂 אני אוהבת לקנות המון ולאפות את כולם ואז לשמור אותם במקרר עם נייר הכסף, ואז יש לי מוכן לכל השבוע).
צרור יפה של ירוקים מכל הסוגים: האהובים עלי הם שמיר, כוסברה ופטרוזיליה. נענע נותנת טוויסט מגניב, תרד נהדר, גם חסה הולכת, אפשר רוקט, גרגיר, בזיליקום….
שקדים פרוסים קלויים במחבת להשחמה (לא לוותר!!! זה כל השוס של הסלט).
שמן זית ומיץ לימון.

הכנה:

פורסות את הסלק לקוביות
קוצצות את הירוקים היטב
מערבבות הכל יחד עם לימון ושמן זית
מוסיפות את השקדים הפרוסים
וזוללות 🙂