המדריך להתחלת מוצקים לפי הרפואה הסינית : חלק שני
כמה אוכלים, מתי אוכלים ומה אוכלים
בפוסט הקודם דיברנו על מתי נכון להתחיל מוצקים לפי הרפואה הסינית. היום נדבר על ה"תכל'ס" -כמה אוכלים, מתי אוכלים, ומה אוכלים.
כמה אוכלים?
חשוב לזכור שטעימות כשמן הן: טעימות. כפית או שתיים זה די והותר. אם הילד/ה מאוד מתלהב/ת אפשר לזרום איתו/ה אבל שימו לב לא להגזים – זה עלול לבוא לידי ביטוי בעצירות או כאבי בטן, במיוחד כאשר מדובר במזון חדש.
מתי אוכלים?
בבוקר. תמיד, כדי לשלול אלרגיות שעלולות להתפתח במהלך היום. בנוסף, הטחול, שהוא האיבר המרכזי של מערכת העיכול נמצא בשיאו בין השעות 9-11 בבוקר, וזו עוד סיבה לתת בשעה זו מזונות חדשים שהגוף צריך להתמודד איתם.
מה אוכלים?
רצוי להתחיל עם ירקות כתומים מאודים: בטטה, גזר, דלעת, שבאופן מסורתי מחזקים את מערכת העיכול. אחרי כן ירקות מאודים אחרים כמו קישוא, סלרי, ברוקולי ועוד. בהמשך אפשר להוסיף פירות מאודים – תפוח ואגס הם הקלים ביותר לעיכול ולכן מומלץ להתחיל איתם. אחר כך דגנים – אורז לבן מבושל לדייסה הוא המומלץ ביותר לפי הרפואה הסינית. אחרי כן שיבולת שועל וכך הלאה. רק בהמשך להוסיף מזונות מורכבים יותר כמו קטניות, מוצרי חלב (לא חלב ניגר, ועדיף גם לא גבינה לבנה/קוטג' שמעוררים ליחה. הטוב ביותר להתחלה הוא יוגורט טבעי, וחשוב לשים לב אם המפגש עם החלב מעורר היווצרות ליחה או קשיי עיכול) עוף, בשר וכדומה.
לחצי כאן למעבר לחלק שלוש של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: מה לא אוכלים – מאילו מזונות רצוי להמנע
לחצי כאן למעבר לחלק הראשון של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: מתי מתחילים
לחצי כאן למעבר לחלק ארבע של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: הסימנים לכך שתזונת התינוק/ת אינה מותאמת.