בשבועות הקרובים אפרסם כאן פינה בהמשכים על התחלת מוצקים לפי הרפואה הסינית.
אני יודעת שיש גישות רבות ושונות לתחילת מוצקים – בייבי לד, הגישה הקלאסית ועוד כל מני – אני מפרסמת כאן את העמדה שלי כמטפלת בילדים ברפואה סינית, ואתן כמובן חופשיות לשאול ולהמשיך לקרוא ולהתעניין וללמוד את הנושא מכל זווית אחרת שתרצו.
כמטפלת אני רואה חשיבות גדולה לתחילת המוצקים מכיוון שבגילאים הצעירים תזונה מהווה את הגורם מספר אחת לפתולוגיות שאני רואה בקליניקה. לפי הרפואה הסינית רוב מה שאנחנו מקשרות בטעות עם דרכי הנשימה, נזלת, דלקות אוזניים וגרון, שיעול וקוצר נשימה – מקורו לרוב בתזונה לא מותאמת שגורמת להצטברות של ליחה שבאה לידי ביטוי בדרכי הנשימה העליונות. לכן הטיפול אצלי תמיד מלווה בהנחיות תזונה מפורטות, ומכיוון שאני מאמינה ב"רפואה מונעת" הכנתי את המדריך שלפניכן, שיעזור לכן למצוא את הדרך לתזונה מותאמת וטובה.
התחלת מוצקים לפי הרפואה הסינית
מתי מתחילים?
התחלת טעימות עושים באופן מסורתי לפי הרפואה הסינית בגיל שמונה חודשים. עד אז צרכיו התזונתיים של התינוק אמורים להיות מסופקים על ידי חלב האם. כמובן שיש תינוקות שמגלים בשלות לאכילה מוקדם יותר או מאוחר יותר, אבל אני מוצאת ששמונה חודשים היא מסגרת זמן מרגיעה. היא ממחישה ש 4 חודשים – גיל שהיה מומלץ בטיפת חלב עד לפני כמה שנים לתחילת טעימות – הוא בפירוש מוקדם מדי. בכל מקרה, תחילת טעימות מוקדמת יותר מומלצת רק במידה והילד/ה מגלים סימני מוכנות מובהקים: יכולת לשבת זקוף, הבעת עניין משמעותית באכילה – התבוננות, ריור למראה אנשים אוכלים, וניסיון לחטוף אוכל ולהכניסו לפה.
בשבוע הבא: כמה אוכלים, מתי אוכלים ומה אוכלים 😊
למעבר לחלק 2 לחצי כאן
