בפוסט הקודם דיברנו על מתי נכון להתחיל מוצקים לפי הרפואה הסינית. היום נדבר על ה"תכל'ס" -כמה אוכלים, מתי אוכלים, ומה אוכלים.  

כמה אוכלים?

חשוב לזכור  שטעימות כשמן הן: טעימות. כפית או שתיים זה די והותר. אם הילד/ה מאוד מתלהב/ת אפשר לזרום איתו/ה אבל שימו לב לא להגזים.

מתי אוכלים?

בבוקר. תמיד, כדי לשלול אלרגיות שעלולות להתפתח במהלך היום. לפי הרפואה הסינית, השעה שבה הטחול, האיבר המרכזי של מערכת העיכול, בשיאו היא בין 9-11, וזו עוד סיבה לתת בשעה זו מזונות חדשים שהגוף צריך להתמודד איתם.

מה אוכלים?

רצוי להתחיל עם ירקות כתומים מאודים: בטטה, גזר, דלעת, שבאופן מסורתי מחזקים את מערכת העיכול. אחרי כן ירקות מאודים אחרים כמו קישוא, סלרי, ברוקולי ועוד. בהמשך אפשר להוסיף פירות ואז דגנים – אורז לבן הוא המומלץ ביותר לפי הרפואה הסינית, מבושל לדייסה, ואחרי כן שיבולת שועל ועוד. רק בהמשך להוסיף מזונות מורכבים יותר כמו קטניות, מוצרי חלב (לא חלב ניגר, ועדיף גם לא גבינה לבנה/קוטג' שמעוררים ליחה. הטוב ביותר להתחלה הוא יוגורט טבעי, וחשוב לשים לב אם המפגש עם החלב מעורר היווצרות ליחה או קשיי עיכול) בשר וכדומה.

למעבר לחלק 3 – מה לא אוכלים – מאילו מזונות רצוי להמנע. לחצי כאן

לחלק הקודם לחצי כאן 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.