בשבוע שעבר דיברנו על המזונות שעדיף להמנע או להפחית ככל האפשר בצריכתם.
השבוע נדבר על איך טועמים, ועל הסימנים לכך שתזונת הילד/ה אינה מותאמת
איך טועמים?
חשוב להבין שכל מזון חדש הוא כמות עצומה של מידע עבור הילד/ה. לכן צריך לתת לגוף זמן לעכל – וכל מזון חדש לתת מדי יום למשך מספר ימים עוקבים, ולא להוסיף עוד לפני שבטוחים שהמזון מתקבל בברכה במערכת. למשך – 5 ימים של טעימות בטטה, אחרי כן 5 ימים של טעימות גזר, כאשר לאחר 3 ימים אפשר כבר לערבב בטטה וגזר יחד. אחרי כן קישוא וכדומה. בשלב מאוחר יותר, אני ממליצה תמיד להוסיף למנת ירק/פרי מאכל שומני – אבוקדו, טחינה, שקדיה, שמן זית – מכיוון שהשומן מסייע לויטמינים מהמזון להספג בגוף.
למה צריך לשים לב?
- תגובות הילד/ה. חשוב לערוך את הטעימות באופן רגיש לצרכי הילד/ה ותגובותיו/ה. הגישה לאוכל צריכה להיות נלהבת. ככל שהילד/ה מראה התלהבות ונכונות לאכול – כך אפשר לדעת שזו הדרך הנכונה.
- יציאות- היציאות הן האינדיקציה הטובה ביותר לאופן שבו המזון התקבל במערכת העיכול. טבעי שיהיו עקבות של מזון לא מעוכל בקקי- מכיוון שהמערכת עוד לא בשלה. אבל עצירות, שלשול, גזים או מאמץ מוגבר וכאב ביציאות הם סימנים מובהקים לכך שאולי התקדמנו מהר מדי.
- הופעת נזלת, עצבנות, אי נוחות ותלונות מרובות – אלה יכולים להעיד על מזון תקוע במערכת העיכול.
במידה וזיהינו סימנים לאי נוחות או הצטברות ליחה בדרכי הנשימה העליונות, הדבר הנכון הוא לחזור אחורה למזונות פשוטים ומוכרים – לא להציג מזונות חדשים בתקופות של הרגשה לא טובה, או להנקה/בקבוק. אין בעיה כלל בהפסקה ממזונות מוצקים בעיתות של מחלה או הרגשה לא טובה, ולעתים זה הדבר הנכון שמאפשר למערכת להשתחרר ולהתפנות כדי להתחזק. במידה ואין שיפור – רצוי להגיע לטיפול.
מודאג/ת לגבי תזונת ילדך? ילדך סובל/ת מליחה מרובה, נזלת, דלקות חוזרות, אלרגיות או אסתמה של העור? מוזמן/ת להתייעץ!
לחלק הקודם – מאילו מזונות רצוי להמנע – לחצי כאן
