המדריך להתחלת מוצקים לפי הרפואה הסינית : חלק רביעי ואחרון

 

הסימנים לכך שתזונת הילד/ה אינה מותאמת

בפוסטים הקודמים דיברנו על איך ומתי להתחיל טעימות עם התינוק/ת, כמה לאכול, מתי, וכמובן – מה המזונות המומלצים ומה המזונות שעדיף להמנע מהם. כעת חשוב לי להאיר את הסימנים לכך שהתחלת המוצקים אינה מותאמת לתינוק/ת. יכולות להיות לכך מגוון סיבות:

  • התחלה מוקדמת מדי, כשמערכת העיכול עוד לא בשלה
  • מזונות לא מותאמים, שמעוררים רגישות במערכת העיכול
  • שילובים לא נכונים של מזון שמקשים על העיכול ומכבידים על התינוק/ת.
  • קושי בהתמודדות עם המזון בשלב הנוכחי שהתינוק/ת נמצא/ת בו – למשל בעת התמודדות עם מחלה או שינוי אחר בחיים, כמו כניסה לגן או מעבר דירה.

למה חשוב לשים לב בעת הטעימות?

  • תגובות הילד/ה. חשוב לערוך את הטעימות באופן רגיש לצרכי הילד/ה ותגובותיו/ה. הגישה של התינוק/ת לאוכל צריכה להיות נלהבת. ככל שהילד/ה מראה התלהבות ונכונות לאכול – כך אפשר לדעת שאנו בדרך הנכונה.
  • יציאות- היציאות הן האינדיקציה הטובה ביותר לאופן שבו המזון התקבל במערכת העיכול. מכיוון שהמערכת עוד לא בשלה, טבעי שנראה עקבות של מזון לא מעוכל בקקי. עצירות, שלשול, גזים או מאמץ מוגבר וכאב ביציאות הם סימנים מובהקים לכך שאולי התקדמנו מהר מדי.
  • הופעת נזלת, עצבנות, אי נוחות ותלונות מרובות, פנים אדומות, ריור מוגבר – אלה יכולים להעיד על מזון תקוע במערכת העיכול.

במידה ואנו חושדים שתגובת התינוק/ת אינה טובה, מה עושים?

במידה וזיהינו סימנים לאי נוחות, עצירות או שלשול, חוסר רצון של הילד/ה לאכול, בעת מחלה  או הצטברות ליחה בדרכי הנשימה העליונות, הדבר הנכון הוא לחזור אחורה למזונות פשוטים ומוכרים, או להנקה/בקבוק. לא להציג מזונות חדשים בתקופות של הרגשה לא טובה. אין כל בעיה להפסיק לזמן מה ולא לאכול מזונות מוצקים בעתות של מחלה או הרגשה לא טובה. לעתים זה הדבר הנכון שמאפשר למערכת להשתחרר ולהתפנות כדי להתחזק. במידה ואין שיפור, או שהמצב אורך יותר ממספר ימים – אפשר ורצוי להגיע לטיפול בדיקור סיני או בטוינא לתינוקות, על מנת לעזור למערכת העיכול להתחזק ולפנות את העומס שהצטבר בה.

 

 

לחצי כאן למעבר לחלק הראשון של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: מתי מתחילים

 לחצי כאן למעבר לחלק השני של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: כמה אוכלים, מתי אוכלים ומה אוכלים

 

לחצי כאן למעבר לחלק שלוש של המדריך להתחלת מוצקים בתינוקות: מה לא אוכלים – מאילו מזונות רצוי להמנע