ניוזלטר פסח 24'
פסח הוא אחד החגים האהובים עלי. אביב, לבלוב, צמיחה וחופש
מזג האוויר נפלא, הטבע כמו מזכיר בכוח שיש חיים בכל פינה.
השנה קשה ועצוב לחגוג. החג מסמן את הזמן שחולף ואי אפשר להאמין שהם עוד שם.
ובכל זאת, חג. אני מרגישה שהזמנים הקשים שעוברים עלינו מזקקים את המשמעות של הדברים. החג מגיע, כמו שהאביב פורח. זה מזמן את המשמעות הפנימית, העמוקה של החג – ציון הזמן החולף, האפשרות להיות יחד, חיבור והודיה על מה שיש. הילדים מאוד מנכיחים את האפשרות הזאת עבורי. הם חיים את הרגע הזה, נוכחים ברגע הזה. יש עצב וקושי, יש שמחה ופליאה, והדבר היחיד שניתן לומר הוא שהכל בר חלוף, חולף ומתחלף.
אז כמה טיפים ממני לחג בריא יותר:
- אכלי משהו קטן לפני הסדר. אמנם מדי שנה נדמה לי שההגדה מתקצרת, אבל עדיין לוקח הרבה זמן עד שמגיעות לאוכל ועדיף לא להגיע רעבות מדי. חשוב – גם לילדים כדאי לתת משהו לאכול כדי שיהיו רגועים ויחכו בסבלנות לסעודה וגם יהיה להם כוח לחפש את האפיקומן.
- נכון שהאוכל בסדר מאוד טעים, אבל ככל שאנחנו גדלות נהיה קשה יותר לאכול כל כך הרבה. במיוחד בערב. סעודת הסדר היא משתה של ממש – המון מנות, המון יין, המון קינוחים. השילוב של מזונות רבים, בטקסטורות ומצבי צבירה שונים מכביד מאוד על מערכת העיכול. ההמלצה שלי – בחרי את המאכלים שאת הכי אוהבת, ואל תבזבזי מקום בבטן ואנרגיה של מערכת העיכול על מה שפחות. לא חייבות לטעום מהכל.
- מצות. אמנם זו מצווה לאכול מצה בחג, אבל מספיק לאכול כזית, וההמלצה שלי היא לא לאכול מעבר לזה. המצה מכבידה מאוד על מערכת העיכול וגם מי שבשגרה לא סובלת ממערכת העיכול עלולה לסבול מאכילת מצות. מי ששומרת כשרות (וגם מי שלא) יכולה לנצל את החג להמנעות מגלוטן בכלל – אולי תגלי שזה עושה לך טוב.
- נצלי את הזמן כדי לצאת לטבע, לנשום אוויר, להיות עם עצמך ולהיות עם אהובייך. אם יש משהו אחד שאני מזכירה לעצמי מדי יום מאז ה7.10, זה שכדאי לנצור כל יום של שגרה, קרבה, וחיבור עם מי שאני אוהבת.
שולחת איחולים לחג שמח למרות הכל,
למציאת החופש הפנימי והנוכחות ברגע הזה, היום ובכל יום.
שלך, אורלי