טיפול טבעי באטופיק דרמטיטיס
אטופיק דרמטיטיס או "אסתמה של העור" היא אחת התופעות היותר נפוצות אצל תינוקות ופעוטות. היא שם כולל לתופעה של אדמומיות, יובש, גרד או פצעים בעור, שבדרך כלל מופיעים באזורי הקפלים – מרפקין, בתי שחי, קפלי הצוואר, הירכיים, או על הקרקפת ובלחיים.
לא סתם קוראים לאטופיק גם #אסתמה_של_העור – יש קשר הדוק בין אטופיק לאסתמה, לילדות וילדים רבים שמגיעים לקליניקה בגלל אטופיק יש הסטוריה משפחתית של אסתמה לאחד ההורים, ובדומה לאסתמה, גם אטופיק נוטה להופיע בעיתות של יובש, חילופי עונות וכדומה.
ברפואה המערבית הטיפול באטופיק הוא סימפטומטי בלבד וכולל לרוב משחות סטרואידליות שמקלות לטווח הקצר אך עשויות להחמיר את התופעה לטווח ארוך.
איך מטפלות באטופיק דרמטיטיס באופן טבעי?
- לשמן לשמן לשמן: חשוב מאוד לשמור על העור מפני יובש, ולכן למרוח לעתים קרובות חמאת שיאה או שמן (למשל שמן שקדים או זית) על העור.
- להמנע משימוש בסבון רחצה רגיל. סבון רחצה מייבש את העור ובאופן כללי גם לפעוטות שאינם סובלים מאטופיק אני לא ממליצה להשתמש בסבון למעט כשהדבר הכרחי (למשל ניקוי טוסיק). אפשר להשתמש בסבון המבוסס על שיבולת שועל, יש כזה לד"ר פישר שהוא לא רע.
- להוסיף למי האמבט גרב ממולאת בכף שיבולת שועל. שיבולת השועל מפרישה חלבון שמגן על העור ושומר עליו, ולכן גם זו המלצה שמתאימה לכולם, ובמיוחד למי שסובל/ת מאטופיק.
- תזונה: מכיוון שיש קשר משמעותי בין אטופיק לאלרגיה, רצוי להמנע ממזונות שעלולים לגרום לתגובה אלרגית ולליחה, ובראשם כמובן מוצרי חלב. מזונות מעובדים, ממתקים וחטיפים למיניהם, בוטנים, וגם תפוזים, בננות ופירות טרופיים אחרים.
- רצוי לאכול: מזונות פשוטים ככל האפשר, בלי הרבה תיבול. ירקות כתומים, בטטות, אורז, מרק עוף, גריסי פנינה, פטריות – יעזרו להתמיר את הליחה. ולשים לב שלא אוכלים יותר מדי.
- אפשר לטפל באטופיק דרמטיטיס בדיקור בהצלחה רבה, ולרוב אין צורך במספר רב של טיפולים (כמובן, תלוי בחומרת המצב).
ילדך סובל/ת מאטופיק דרמטיטיס? דבר/י אתי!
0533383542
אורלי הדני נוה
מטפלת ברפואה סינית לנשים וילדים
