ממרח ג'ינגר-גרליק: מתכון
אחד מקיצורי הדרך הכי מוצלחים שלי במטבח.
הממרח הזה משדרג כל תבשיל אסייאתי – הודי, תאילנדי, וייטנאמי, עצלני, והוא ממש קל להכנה.
ואי אפשר בלי קצת בריאות סינית-
הג׳ינג׳ר הטרי, ששמו הסיני הוא sheng jiang, מחמם ומהרמן את המחמם האמצעי – כלומר: עושה טוב לבטן, עוזר לעיכול, מטפל בבחילות והקאות (מי שהייתה בהריון מבינינו יודעת) ומטפל בשיעול. האמור במינונים רפואיים כמובן, אבל גם סתם כך בתבשיל הוא עוזר לעיכול ונותן תחושה מחממת ומשמחת לב ובטן.
ושום.. שום זה בריא ! אנטי ויראלי, אנטי דלקתי, מטפל בטפילים ויש לו עוד ועוד סגולות בריאותיות נפלאות.
כשגרתי בהודו, היינו מכינות ״ג׳ינג׳ר-גרליק פייסט טרי ב״מיקסי״ לפני כל בישול. כשחזרתי לארץ, אי אז לפני שהיו לי ילדים, הייתי כותשת שום וג׳ינג׳ר במכתש ועלי. היום אני צריכה לתקתק במטבח, והכנת הג׳ינג׳ר גרליק הפכה לחלק הכי מעצבן בכל בישול, עד שעליתי על הפתרון הזה שחוסך מלא זמן.
איך מכינות?
קולפות שיניים של ראש שום
מקלפות ג׳ינג׳ר באותה כמות כמו של השיניים (ראו תמונה)
טוחנות במג׳ימיקס עם כמה כפות שמן זית.
שומרות במקרר. (מניחה שמחזיק חודשיים לפחות, אצלי זה נגמר הרבה יותר מהר)
כשרוצות להשתמש- לוקחות כף ומטגנים על המחבת, בשלב שבו מוסיפים את התבלינים (לרוב אחרי שהבצל כבר מטוגן כהלכה).
ואם כבר הכנתן, למה שלא תכינו גם דאל הודי טעים טעים? (קישור למתכון)