מרק כתום של דוד אילן

את המתכון למרק החם, המזין והמנחם הזה קיבלתי מאילן עובד, הדוד של בן זוגי, שהוא מסעדן מדופלם ובשלן נפלא.
לפי הרפואה הסינית, הירקות הכתומים מחזקים את מערכת העיכול. הקסם של המרק נמצא בתבלין הקינמון שהוא ארומאטי, מחמם ומניע, ומתאים במיוחד לימי הסתיו והחורף. הקינמון מוסיף לחיזוק אש העיכול ולהפצה של החום בכל הגוף, וגם נותן למרק, כמו שאומרים הילדים שלי, "ריח של עוגיות".
המתכון המקורי כולל שלושה רכיבים בלבד: בצל, גזר ובטטה. אני אוהבת להוסיף למרק גם דלעת, ואתן יכולות להוסיף ירקות כתומים או לבנים אחרים: כרובית, שומר, שורש סלרי או פטרוזיליה.

מרק כתום לימי החורף – כמו שמש קטנה

פוסט

למתכון:
רכיבים:
4 בצלים גדולים
4 בטטות
4 גזרים
דלורית או דלעת

לתיבול: מלח, פלפל, קינמון
אופציונאלי: ג'ינג'ר מיובש

הוראות הכנה:
חוצים את הבצלים ופורסים אותם לפרוסות דקות. בסיר גדול עם תחתית עבה מקרמלים אותם היטב היטב בשמן זית – שימו לב, זה החלק החשוב ביותר במתכון! נכון, זה לוקח זמן, אבל הטעם המתוק והמיוחד שהבצל המקורמל נותן למרק שווה את הכל.
לאחר שהבצלים התקרמלו מוסיפים מלח, פלפל, קורט קינמון (הקינמון הוא גם קריטי, לא יותר מדי ולא מעט מדי, בערך חצי כפית) נותנים דקה לטעמים להשתחרר לשמן ומוסיפים את שאר הירקות ומים רותחים. מבשלים עד שהכל רך, מרסקים עם בלנדר מוט או בכל דרך אחרת ומגישים.
ושיהיה לנו חורף בריא, חם ומתוק כמו המרק הזה.

פוסט