ספרינג רולז – דפי אורז ממולאים

את דפי האורז הממולאים מכינים אצלנו בבית כשאין כוח להכין ארוחה של ממש, כשיש שאריות במקרר שאפשר להשתמש בהן, או כשמתחשק לצאת מהשגרה אבל עדיין לאכול אוכל בריא ומזין. זה מתכון מושלם לילדים בררנים מכיוון שהוא משלב בתוכו משחק, אפשרות להחליט לבד מה אוכלים ולהרכיב את המנה, ובגלל שהוא כיפי ומשלב מזונות פשוטים, הוא מעודד התנסות וחוויה מהנה עם אוכל.

ספרינג רול - דפי אורז ממולאים

המצרכים, מעבר לדפי אורז, הם בגדול מה שיש לכם בבית. אני אוהבת לשים טופו חתוך לרצועות שאפיתי מעט בתנור או טיגנתי במחבת, ירקות חתוכים, ירקות אפויים (בטטה, קישוא, פטריות, גזר), אצות, חסה. שדרוג רציני הוא להוסיף רוטב שאוהבים. למשל, אפשר לטחון קשיו שהושרה במים רותחים כעשר דקות עם ג'ינג'ר, לימון ומלח לממרח, או לטבול ברוטב צ'ילי מתוק או ברוטב סויה או טריאקי.

מכאן האפשרויות הן אינסופיות.

ספרינג רול - דפי אורז ממולאים

דפי אורז ממולאים – מתכון:

מכינים קערה רחבה עם מים, טובלים את דף האורז לכמה שניות במים ומניחים על צלחת. במרכז הדף כדאי להניח עלה יבש של חסה או אצה, ועליה כל דבר נוסף שרוצים: ממרח, בטטה, ירקות, טופו, ועוד ועוד.

אחרי שסיימנו להרכיב, מקפלים את החלק התחתון והעליון של דף האורז מעל המילוי, ומגלגלים לרול שמנמן וטעים, ואוכלים.

בתיאבון

ספרינג רול - דפי אורז ממולאים