לחם מחמצת לעצלנים: פשוט, בריא וטעים!

רפואה סינית לילדים

כחלק מהתהליך שעברתי להבראת המטבח בביתי, שיזכה ביום מן הימים לפוסט משל עצמו, התחלתי להסתכל על הרכיבים שנמצאים בכל מזון שאני קונה בסופר. זה, אגב, הטיפ הראשון להבראת המטבח שלכם! הסימונים החדשים של משרד הבריאות יכולים גם הם לעזור בתהליך הזה. כל עוד תפעילו גם חשיבה ביקורתית ולא תיבהלו מכך שבטחינה יש "שומן רווי בכמות גבוהה", כי טחינה היא בריאה מאוד.

גיליתי שגם אם קוראים ללחם ״לחם בריאות״ או ״לחם מלא״, לרוב הרכיבים מאוד לא בריאים. מתפיחים, מתחלבים וחומרים כימיים שאני ממש לא מעוניינת שייכנסו אלי הביתה, ובוודאי שלא לבטן של הילדים שלי. זהו הטיפ השני שאני יכולה לתת לכם: אם מזון מכיל בתוכו כל מני אותיות ומספרים שאתם לא יודעים מה הם, אל תאכלו אותו.

למזלי, הגעתי לסדנת האפייה של עומר סלע מלחם שולה (מומלץ בחום!) ומאותו בוקר שישי, לפני כמה שנים שנים, הפסקתי לחשוש ממחמצת והתחלנו לאכול בבית לחם מחמצת שאפיתי במו ידי.

בסדנא קיבלנו גם מתכון לאפיית לחם, שהיה ממש לא מסובך. אבל כדרכי, כשמדובר בפעולה שאני צריכה לבצע כל שבוע, גם כשאין זמן וכוח, לאט לאט ניפיתי עוד ועוד שלבים מהתהליך עד שהגעתי למתכון שלוקח מינימום של זמן ומאמץ, ולא דורש דבר למעט לערבב, לחכות, לחלק לתבניות ולאפות!

והנה הוא לפניכם:

לחם מחמצת לעצלנים

(מתכון לשני לחמים בתבניות אינגלישקייק)

1 כוס מחמצת

2.5 כוסות מים

3 כוסות קמח כוסמין מלא

4 כוסות קמח כוסמין לבן

(או 7 כוסות קמח סה"כ באיזה הרכב שתרצי)

כף גדושה מלח

הוראות הכנה

מערבבים את כל החומרים בקערה, אם העיסה נוזלית מדי מוסיפים קמח עד שהיא יציבה יחסית.

משאירים לעמוד כ12 שעות, עד שהבצק תופח. בקיץ אפשר פחות זמן.

לאחר התפיחה הראשונה אפשר להוסיף תוספות (גרעינים, אגוזים, צימוקים, פשתן, שיבולת שועל). ללוש מעט ולחלק לשתי תבניות. להשאיר לעמוד כארבעים דקות – שעה.

לחרוץ בסכין חדה קו לאורך הלחמים ולפזר מעל שומשום/גרעינים/צ'יה/שיבולת שועל

להכניס לתנור שחומם מראש ל200 מעלות למשך שעה ורבע, אחרי ששפכת חצי כוס מים לתבנית בתחתית התנור.

כשהלחם מוכן להוציא אותו מהתבנית ולתת לו לעמוד על הרשת של התנור.

לחכות שעתיים להתייצבות לפני הפריסה.

ממליצה לפרוס את כל הלחם ולהקפיא כדי שיישמר טרי.

לבריאות 🙂

רפואה סינית לילדים

רפואה סינית לילדים