טיפול טבעי בהצטננות בתינוקות וילדים
לפי הרפואה הסינית, הצינון הוא אחד הסימנים הראשונים לחדירת פתוגן לתוך הגוף. לרוב כאשר הנזלת מתחילה נוזלית ושקופה, מה שמעיד על חדירה של "פתוגן רוח קור" האופייני לחורף. ברך כלל למחרת הנזלת כבר משנה את צבעה לצהוב, וגם זה אופייני – ילדים נוטים להתחמם במהירות רבה יותר ממבוגרים, ולכן הקור שנכנס הופך במהירות לחום, והנזלת השקופה והנוזלית הופכת צהובה וסמיכה יותר. ללא טיפול, הנזלת הזו עלולה בתוך מספר ימים לעלות לאוזניים ולגרום לדלקת, או לרדת לגרון ולגרום לדלקת גרון, או לרדת לריאות ולהתפתח לשיעול, סטרידור או קוצר נשימה, לפני נטיית הילד/ה.
אז מה אפשר לעשות?
- דיקור: כדאי להתחיל לטפל כבר בשלב הנזלת, ולא לחכות למופע המלא והסוער, אף שגם בו אפשר כמובן לטפל. אם מגיעים בזמן, לרוב מספיק דגלון אחד או שתיים (מחט דיקור של ילדים) קטנים ולא כואבים למשך דקה עד מספר דקות, לפי גיל הילד/ה, כדי שהנזלת תפחת ותיעלם כליל בתוך מספר ימים.
- פורמולות צמחי מרפא: הורי ילדים וילדות המטופלים אצלי מחזיקים אצלם את הפורמולה המותאמת לילד/ה שלהם, כך שעם הופעת הנזלת לראשונה, אפשר כבר להתחיל טיפול ראשוני בבית ולתת להם את הטיפות במקביל לקביעת תור לטיפול.
- טיפול בשמנים אתריים: לפעוטות אני ממליצה באופן מיוחד על תערובת שמנים בייבי וינטר של חברת שלוס, ועל שמן אתרי רבינטסרה של חברת שלוס. אפשר למזוג מעט מתערובת המנים בשקערורית היד, להוסיף כמה טיפות של שמן אתרי רבינטסרה, ולמרוח בשתי ידיים על בית החזה מהעצם הסטרנום שבמרכז החזה על הצלעות כלפי חוץ, כמו ספר פתוח, ובאותו אופן גם על הגב – מעמוד השדרה לכיוון הצלעות.
את שמן הרבינטסרה אפשר לטפטף למי האמבט, או לטפטף על דש הבגד או על הכרית בלילה. הוא פותח את דרכי הנשימה, מפחית את הנזלת ומרגיע שיעול. חשוב להבחין בין שמן אתרי רבינטסרה (cinammonum camphora) שהוא בטוח לשימוש מגיל לידה, לבין שמן אתרי רבנסרה (ravensera) שאינו מתאים לשימוש בילדים.
- הגבהת המזרון –הגבהה של המזרון לתינוקות ופעוטות בכמה סנטימטרים עוזרת להם לנשום טוב יותר בלילה, מכיוון שהיא מסייעת להוריד את הליחה כלפי מטה ולהוריד את העומס מדרכי הנשימה העליונות.
- בצל חתוך ליד המיטה –אדי הבצל עוזרים לפתוח את דרכי הנשימה ולהפחית את הנזלת. אפשר להניח את הבצל החתוך בצלוחית ליד המיטה או לקשור אותו בחיתול בד.
- חליטות –לילדים גדולים יותר שכבר אוכלים ושותים, אפשר להכין חליטה מצמחי התה בגינה: זעתר, זוטא, מרווה, טימין, ואפשר להמתיק במעט דבש (כמובן רק לאחר גיל שנה(.
- המנעות ממזונות המעודדים ליחה: ליחה בילדים קטנטנים לרוב נגרמת ממזון קשה לעיכול. לכן ברגע שמופיעה הנזלת מומלץ להפסיק צריכת מוצרי חלב, מזונות מעובדים, ממתקים למיניהם, בוטנים, תפוזים, בננות ופירות טרופיים אחרים. בילדים ששותים תמ"ל וכבר התחילו מוצקים אפשר למהול מעט יותר את הפורמולה כדי להגביר מעט את צריכת הנוזלים.
מוזמנות ומוזמנים לשתף את המידע עם הורים לילדות וילדים מצוננים/ות!
ושיהיה חורף חמים ובריא