איך ילדות וילדים מגיבים לטיפול בדיקור?
הורים שעדיין לא לקחו את ילדיהן/ם לטיפול בדיקור לעתים חוששים שהילד/ה לא ישתפו פעולה, שיכאב לה/ו או שהחוויה תהיה לא נעימה.
אני כאן כדי להרגיע את החששות. הטיפול בדיקור ברפואה סינית נעשה עם מחטים עדינות ולא כואבות. בטיפול בילדים אני קוראת למחטים דגלונים. המחטים מותאמות לילדים, והדיקור נעשה למשך זמן קצר מאוד – כמה שניות עד כמה דקות, לפי הצורך. תוך כדי הדיקור אנחנו משחקים, מציירים או שרים יחד.
הטיפול כולו נעשה תוך משחק, מתוך שיתוף פעולה, ותמיד – כפי שחשוב לי להבהיר למטופל/ת הקטן/ה – הכל נעשה בהסכמה ולעולם לא בהפתעה.
לעתים קורה שהילד/ה לא מסכים/ה לדיקור בשום אופן בפעמים הראשונות. זה בסדר גמור. נוסף על הדיקור, אני גם מטפלת בטווינא לילדים – שיטת עיסוי אנרגטית ונעימה, שאני מלמדת גם את ההורים לעשות בבית במשך כמה דקות מדי יום. יש אפשרויות נוספות לטיפול – לחיצה על הנקודות, מדבקות עם זרעים או מגנטים שנשארות על הילד/ה במקום מחטי הדיקור, חימום נעים במקל מוקסה של הנקודות או האזורים המתאימים בגוף וגם התאמה של פורמולת צמחי מרפא לפי האבחנה או הכנת תמצית פרחי באך, שעוזרת לאיזון רגשי. כל אלה יחד משתלבות על מנת לתמוך ולטפל בילד/ה במקביל לדיקור ובעת הצורך במקומו.
מנסיוני, גם ילדים וילדות שסירבו לדיקור בפעם/פעמיים הראשונות שהגיעו אלי, הסכימו להתנסות בהמשך ללא פחד, מרגע שנוצר בינינו קשר טיפולי של אמון והם/ן מבינים ש'יש על מי לסמוך'. הדיקור מסקרן אותן/ם, ומרגע שיש נכונות לנסות ומגלים שזה באמת לא כואב ואפילו עוזר, ההתנגדות נעלמת.
אפילו ילדים וילדות שלא אוהבים את הדיקור עצמו כל כך נהנים לבוא לקליניקה – מכיוון שאנחנו משחקים, שרים, מציירים וצוחקים יחד, שהרגע הקטן והפחות נעים בו מתבצע הדיקור מתגמד והן/ם באים ובאות בשמחה לטיפול הבא.
ומילה קטנה להורה החושש/ת – לעתים החשש והמתח של הילד/ה מועצמים על ידי ההורה. לפעמים הרצון 'לראות את הנולד' גורם לכך שנעשית הכנת יתר לילד/ה שמעוררת חששות יותר מאשר מפיגה אותו. אין צורך בהכנה מוקדמת לטיפול, מעבר לאמירה 'הולכים לאורלי, שהיא מטפלת ברפואה סינית והיא תעזור לך להרגיש טוב יותר'. ולא מזיק להוסיף שבסוף הטיפול מקבלים הפתעה.
