הרפואה הסינית מתבוננת על חייהן של נשים בכל הנוגע לפוריות ובריאות במחזורים של 7 שנים, ונותנת סימנים המעידים על בריאות- כאשר חריגה מהם מעידה על פתולוגיה.
מה שאני מציגה כאן מגיעה מספר בשם הsu wen שהוא אחד מספרי היסוד של הרפואה הסינית, והוא מלפני 2000 שנה בערך, אז כמובן שלא הכל נשאר כפי שהיה, ובכל זאת זה נותר כ׳מורה דרך׳ בטיפול.
בגיל שבע השיניים מתחלפות והשיער צומח לאורך; בגיל 14 מגיע ׳הטל השמיימי׳- המחזור; בגיל 28 יש מקסימום מלאות של צ׳י הכליות שהוא הבסיס לכל התהליכים בגוף; בגיל 35 מתחילה היחלשות- שפע הצ׳י והדם מתמעט (שימו לב שזהו גם הגיל שבו הפוריות נחלשת לפי הרפואה המערבית); בגיל 42 יש היחלשות של היאנג בחלקים העליונים והשיער הופך לבן; בגיל 49 יש התרוקנות ו׳דבר לא יעבור עוד בדרך האדמה׳- אי אפשר ללדת יותר.
לפי הפרספקטיבה הזאת למעשה אנחנו עוברות הרבה ׳גילאי מעבר׳ בחיינו- כל שבע שנים מחדש.
בכל זאת, גיל המעבר, המנופאוזה, מהווה מעין סיכום, או עדות למה שעברנו בחיינו: אם היו לנו לידות קשות, אם סבלנו מכאבי מחזור או פתולוגיות גיניקולוגיות אחרות, נטלנו גלולות במשך תקופה ארוכה, אם אנחנו מגיעות לגיל הזה עם חוסרים- אנמיה, תת פעילות בלוטת התריס, נטייה לחולשה באופן כללי – סביר להניח שיהיה לנו קשה יותר לחוות את גיל המעבר והדבר יתבטא בתסמינים רבים.

ומהצד השני, גיל המעבר לא חייב לבוא לידי ביטוי באופן פתולוגי- בדיוק כמו הנשים יחידות הסגולה שמעולם לא סבלו מכאבי מחזור, יש גם כאלה שלא חוות תסמינים של גיל המעבר. אבל זה לא המצב אצל רוב הנשים. לרוב אנחנו חיות את חיינו באופן לא מאוזן, נוטלות תרופות שלפעמים הן חיוניות אבל גובות מאיתנו מחיר, וגם פשוט כי ככה אנחנו – לא מאוזנות מטבענו, וזה בסדר גמור.
התסמינים שאני רואה בקליניקה בנוגע לנשים בגיל המעבר קשורים באופן ישיר לזרימה לא תקינה של היין והיאנג בגוף. היין הוא היסוד החומרי, הוא קשור לדם, לגוף, לחומר הגנטי. היאנג הוא היסוד הרוחי, הוא קשור לתהליכים, לתנועה, לכוח. היין מזין את היאנג, והיאנג יוצר את היין. באופן טבעי יש זרימה של יין ויאנג בגוף כל הזמן. דוגמא אחת היא היכולת להכנס לשינה עמוקה- בשינה היאנג נכנס לתוך היין. כאשר היסוד הייני אינו חזק מספיק, היאנג לא מצליח להכנס ולשכון בתוכו, ואז נחווה התעוררויות, קושי בהירדמות ועוד. הזעות לילה עשויות להיות ביטוי לחוסר יין, מכיוון שהיאנג שלא מצליח להתכנס בעצם יוצא ונפלט החוצה כחום.
אלה דוגמאות גסות, כי בפועל צריך לאבחן כל אישה לגופה על מנת להבין את שורש הפתולוגיה אצלה- האם מדובר בחוסר, תקיעות, עודף וכמובן מה חסר/תקוע/עודף.
אני מטפלת בדיקור, תזונה וצמחים על מנת להשיב את האיזון על כנו, ומבחינתי גיל המעבר היא תקופה מאוד חשובה ואפילו מרגשת מכיוון שכשעוברות אותה עם תמיכה ומתוך רצון להתמודד ולהביט לעומק על מה שקורה במעמקי הגוף והנפש, זה כמו ׳קפיצת גדילה׳ אצל תינוקות – אנחנו יוצאות מן העבר השני כשאנחנו אחרות. מגלות את עצמנו מחדש באופן אחר, ואז התקופה הזאת מהווה מעבר נכון, משמעותי, גדילה שאנחנו צריכות.
ומילה אחרונה למי שהגיעה עד כאן לגבי הטיפול המערבי: פעמים רבות ההורמונים לא מאזנים את מה שדרוש אלא מעמיקים את חוסר האיזון, ובעיניים סיניות הם לא פותרים את הבעיה אלא מחביאים אותה, וזה אומר שייתכן שהיא תבוא לידי ביטוי באופן אחר בגילאים מבוגרים יותר (אם לא יחמירו את הבעיה באותו הרגע). יחד עם זאת, לפעמים הם הכרחיים ואי אפשר להתקדם בלעדיהם, כי הגוף והנפש זקוקים למנוחה ולרגיעה כדי לאזור כוחות ולהמשיך.
הטיפול ברפואה הסינית יכול ללכת יד ביד עם הטיפול ההורמונלי, ולסייע במקומות בהם הטיפול הקונבנציונלי אינו מספק או גורם לתופעות לוואי בלתי רצויות.
מקווה שמה שכתבתי היה ברור ובלי יותר מדי מושגים סיניים לא מוכרים.. בכל מקרה אם יש לכן שאלות מזמינה אתכן לכתוב לי כאן או להתייעץ איתי בפרטי/בטלפון 0533383542
ותודה למי שקראה עד כאן 🙏🏽